svētdiena, 2012. gada 1. aprīlis

Par mums stāsta....

"Piena ceļš" zemnieku saimniecībā "Geidas".

http://www.laukutikls.lv/biologiska_lauksaimnieciba/organizacijas/492-piena_cels_zemnieku_saimnieciba_geidas


Tukuma novada Džūkstes pagastā
Raidījumā "Viensētu stāsti" Daina Zalamane aicina uz tikšanos ar Tukuma novada Džūkstes pagasta "Geidu" saimniekiem Gundegu un Oskaru Jēkabsoniem. Viņi zemnieku gaitas sākuši 18 gadu vecumā un 20 gadu laikā atjaunojuši māju un uzcēluši kūti, tehnikas novietni, pirti un citas ēkas. Saimnieki audzē govis un par piena slaukšanu un senajiem darbarīkiem stāsta arī tūristiem, kurus pacienā ar pašu ceptu jaunpiena kūku.
http://lr1.latvijasradio.lv/zinas/g00025.htm


Jaunā ģimene uzreiz gribēja neatkarību, savu māju un saimniecību. Bija tie laiki, kad juka kopsaimniecības, dalīja pajas, mantinieki pamazām sāka atgūt senču zemes.....

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=344366:vienstu-ststi-viesiem-pasniedz-ltea-dancir&Itemid=93


 Govs latviešiem vienmēr ir bijusi kas vairāk par parastu mājlopu. No brūnaļu piena gatavotais sviests, biezpiens, krējums, siers un citi produkti jau izsenis bijuši svarīga maltītes sastāvdaļa, tāpēc arī piena devējas ciena un godā. Bioloģiskajā saimniecībā "Geidas" Džūkstes pagastā, kur saimnieko OSKARS un GUNDEGA JĒKABSONI, gādā, lai gotiņas savu dzīvi pavadītu pēc iespējas pilnvērtīgāk. 


http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=318602:kur-gotias-dzvo-zai&catid=138:mjdzvnieki&Itemid=161

2012. gada 27. augusts 
Šodien Džūkstes pagasta zemnieku saimniecībā «Geidas» pie saimniekiem Gundegas un Oskara Jēkabsoniem viesojās Eiroparlamenta deputāts Alberts Dess, viņu pavadīja Latvijas Eiroparlamenta sekretāre Sandra Kalniete un Zemkopības ministrijas speciālisti.

http://www.ntz.lv/tukuma/dzukstes-pagasta-geidas-apmekle-ietekmigs-eiroparlamenta-deputats/


15.05.2013 Ilze Vītola
 Mums jāparāda saviem bērniem, ka arī laukos var piepildīt savus sapņus.
Gundegai Jēkabsonei ir laba ģimene – vīrs, meita un dēls. Viņa ir saimniece bioloģiskajā zemnieku saimniecībā "Geidas" Džūkstē. Bet konkursam "Sieviete Latvijai – 2012" nominēta par nesavtīgu darbu sabiedrības labā.
http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=380765:mums-jparda-saviem-brniem-ka-ar-laukos-var-piepildt-savus-sapus&catid=95:intervijas&Itemid=439

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru